Waar vind je goede interieur ideeën?

Als u op zoek bent naar inspirerende interieurideeën, bent u bij Linéale in Rhenen op een goed adres. In de showroom kunt u veel voorbeelden zien van bijzondere combinaties modellen, kleur- en materiaalgebruik, vloer- en wandafwerking en andere interieur design ideeën. Neem alleen de showroom zelf al: een boeiend ontwerp van Gert Doornebal, wat is gebouwd om diverse interieur ideeën te beleven.

U komt binnen in een hoge ronde houten toren. Dan gaat u via een lange galerij langs een besloten ruimte en 2 open ‘kamers’ met veel glas. Aan de voorkant heeft de etalage een pui van 12 x 7 meter glas, die is verdeeld in 4 x 3 vlakken van 2x 3 meter. Binnen geeft het diepe kozijn het gevoel van een woonkamer maatvoering, van buiten beleeft u vooral ’s avonds een royale verlichte transparante inkijk over 2 verdiepingen.

Interieur ideeen Lineale Rhenen ontwerp eigen showroom avondverlichting

Wij hebben in de loop van de jaren al heel wat verrassende interieuroplossingen bedacht.

Dit is de plattegrond van onze showroom:

Interieur ideeen Lineale Rhenen ontwerp eigen showroom plattegrond getekend

Het is een soort ruimtelijke, driedimensionale catalogus, waar u doorheen loopt en allerlei interieur ideeën opdoet. Als u ons vertelt over uw eigen situatie en daarvoor Linéale raadpleegt, zult u ervaren dat wij uw woonwensen ook op een hoger plan kunnen brengen. Geen uitdaging is ons teveel!

Interieur ideeen Lineale Rhenen ontwerp eigen showroom binnenkomst

Juist als u het erover heeft waarom u er na al die jaren nog steeds niet uit bent, begint het bij ons te
kriebelen om dit voor nu en de toekomst eens goed op te lossen.

Met de galerij op de begane grond: aan het einde hebben we een wandhoge spiegel toegepast, die het
lengte effect nog eens verdubbelt.

 

 

 

Om een indruk te geven van wat mogelijkheden, laten we hierna wat interieur design voorbeelden zien.

Dit is een kantoorvilla die, wat het interieur betreft, moest aanvoelen als een woonhuis. Na een grondige restauratie en het aanbouwen van een moderne serre, is dit het resultaat.

Hieronder ziet u het ontwerp van de serre in winteropstelling met de zitgroep bij de open haard. ’s Zomers gaat de zitgroep naar de glazen aanbouw en de spreektafel komt dan bij de haard.

Interieur ideeen woonkamer Lineale Rhenen opstelling rond vuurhaard

De mobiele schildersezel met het schilderij erop in de kleuren van het interieur, verbergt een whiteboard. Het schilderij scharniert weg, en dan is het whiteboard klaar voor gebruik. Het was even puzzelen, omdat het whiteboard midden in de ruimte moest kunnen staan, voor de glazen pui en het moest ook nog eens eenvoudig verplaatsbaar zijn, maar liefst onzichtbaar, wanneer het niet in gebruik was.

Dit zijn nog wat interieur ontwerp voorbeelden, van speciaal maatwerk meubelen. Een eigen ontwerp tafel met een blad van gesmolten glas of eiken in een bijzondere vorm:

Interieur ideeën die uw ruimte een compleet andere indeling geven en een bijzondere kwaliteit hebben in het gebruik: je kunt er goed met een grote groep aan zitten, maar net zo prettig met zijn tweeën. Toch is het een dynamische vorm die in veel ruimtes is toe te passen. De tafel is in veel maten, houtsoorten en zelfs in meerdere glassoorten leverbaar.

En hierboven nog een bijzonder complexe kast als ruimtedeler: de zitgroep staat aan een kant ruim 50 cm hoger.

Aan de andere kant is een kleine werkhoek of secretaire geïntegreerd. Aan de rechterkant komt de compositie ook nog eens haaks een stukje de ruimte in om het zicht op een entree te benemen. Heldere hoogglans lakkleuren met olie afgewerkte teakfineer delen. De schappen zijn van op zand gesmolten glas.

Interieur ideeen maatwerk hoekkaast Lineale Rhenen  Links ziet u nog een maatwerk hoekkast, waarvan de deur op de hoek opent.
De kast is bedoeld om boodschappen en kratten in te kunnen schuiven: daarom is deze uitgevoerd in
onverwoestbaar formica. De twee hangend gemonteerde kastjes zijn uitgevoerd in hoogglans lak en komen weer
uit een standaard collectie.

 

 

 

Optimale flexibiliteit: een van de interieur ontwerp voorbeelden die niet zo gebruikelijk zijn, maar wel goed opgelost! Een zitgroep met aan de ene kant de open haard en aan de andere kant de TV. Er ligt een authentiek oosters tapijt wat uitgangspunt is. Er moet onderling contact mogelijk zijn tussen de zitgroepen, indien gewenst. En soms moeten het ook twee aparte hoeken kunnen zijn. Wij bedachten een diagonale opstelling, dwars over het centrale karpet. Met als uitgangspunt de kleuren van dat karpet. En als banken, modellen van deSede waarvan je de rug kunt verschuiven rondom de zitting: nu kun je alle kanten op.

Hieronder volgen 2 verschillende interieur design ideeën voor dezelfde ruimte. Een hoge ruimte met een royaal oppervlak: daarom is in beide opties een ruimtedeler voorgesteld, die de ruimte in 2 zones verdeelt: bij het uitzicht de zitgroep en aan de andere kant een TV- en leeshoek.

Interieur ideeen Lineale Rhenen voorstel zoneverdeling zitgroep_tv-leeshoek1

De tweede optie is uitgevoerd en de foto’s van het resultaat ziet u onder de volgende tekening.

Interieur ideeen Lineale Rhenen voorstel zoneverdeling zitgroep_tv-leeshoek

De TV staat op de rechtse foto midden in de ruimte, weggewerkt in een RVS maatwerk meubel op wielen.

En hierboven ziet u een perspectieftekening van de zitgroep met op de achtergrond de ruimtedeler. Let ook op het verlichtingssysteem, wat door zijn vorm weer verband geeft tussen de beide zitgroepen.

Interieur ideeen Lineale Rhenen tips woonkamer inrichtenInterieur ideeen Lineale Rhenen voorstel zoneverdeling zitgroep_tv-leeshoek resultaat

Met zo’n pui is de raambekleding ook goed nadenken: een transparante showgordijn oplossing met daarachter zonwerende plissés die ’s avonds ook voor privacy zorgen. Om dit zo te kunnen uitvoeren moesten er zelfs nog twee extra kozijnstijlen worden toegevoegd, omdat de maatvoering van de plissés anders niet toereikend was.

U ziet het: voor tips woonkamer inrichten kunt u bij ons wel terecht!

Interieur ideeen Lineale Rhenen tips lambrisering Lincrusta Arte

Links een unieke lambrisering van Lincrusta: een 19e eeuws linoleum product, voor deze situatie beschilderd in
de kleuren van al de aan de hal grenzende ruimtes, gepatineerd met zilver.

 

 

 

 

Aan deze hal grenst een rode, een blauwe, een groene en een okergele kamer. Door deze toepassing zijn alle ruimtes in het pand met elkaar verbonden door de centrale hal. De ruimte miste kleur en was, naar wens van de opdrachtgever, te steriel: dat is nu ook gelijk opgelost.

Stel: u wilt een berglandschap rond uw zwembad. Het liefst met veel diepte, reliëf en geïntegreerde verlichting: dat kunt u ons ook voorleggen. Zie de foto’s hieronder. De eerste foto is de maquette, de tweede is van het zwembad nadat het plan is gerealiseerd.

Of: u heeft over de volle lengte van uw loft een glazen pui, en u zoekt een kleurrijke transparante raambekleding. Waarom dan niet alle leverbare kleuren van deze perkamentachtige transparant achter elkaar:

als één grote regenboog?

U wit nog meer interieur ideeën? Onze creativiteit is niet zo snel uitgeput. Nog een zwembad: jarenlang heeft u in een open lucht bad gezwommen. Nu is er besloten dat er boven het bad een terras komt, zodat de ruimtelijkheid begrensd wordt door een relatief laag plafond. Maar dat wilt u niet! U geeft Linéale opdracht om daar iets aan te doen.

Het idee is om een foto van het omliggende bos op een spanplafond te printen met over het volledige oppervlak LED-verlichting erboven, zodat we het beton gewoon ontkennen: hoezo een laag plafond?

Nog wat tips slaapkamer inrichting: plaats eens een kast midden in de ruimte. Dan kunt u verrassend anders in gaan delen!

Interieur ideeen Lineale Rhenen tips slaapkamer garderobe glazen schuifwand

En wat er achter zo’n glazen schuifwand kan zitten, ziet u in de volgende foto: nog functioneel ook! Dan kunt u uw garderobe wel kwijt.

Interieur ideeen Lineale Rhenen tips slaapkamer maatwerk kledingkast met glazen schuifwand

Wij hebben genoeg interieur ideeen om ook uw vragen optimaal te beantwoorden. Daarbij houden wij rekening met de situatie, uw wensen, het gebruiksgemak, uw budget en de mogelijkheden die standaard leverbaar zijn.

U zoekt tips woonkamer inrichten? Dan ziet u aan bovenstaande gevallen van interieur design voorbeelden dat er ook veel mogelijkheden zijn om buiten het standaard-pakket van meubel leveranciers uw wensen vorm te geven. Wat houdt u tegen om uw situatie voor te leggen aan Linéale?

Maak een afspraak!

Wij horen en zien graag uw case en zullen er een creatieve oplossing voor bedenken waar u jaren van geniet!

 

Wilt u weten wat Linéale Rhenen voor u kunt betekenen? Lees dan ook Interieur inspiratie, Binnenhuisarchitect, Interieurarchitect en Interieuradvies. Bent u overtuigd? Maak dan vrijblijvend een afspraak of bezoek de showroom in Rhenen.

Er zijn nog geen reacties.

Reactie toevoegen.

Uw reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.