Wat kan een interieuradviseur voor u betekenen?

Bij het inrichten van uw woning, kantoor of showroom kunt u veel vragen tegenkomen, waarvoor u graag de expertise van een deskundige zou willen inroepen. Van iemand met veel ervaring, die met u mee wil denken.

Er komt nogal wat kijken bij een goed interieuradvies en vaak kunnen oplossingen voor het ene probleem, zorgen voor een nieuw knelpunt op een ander terrein.

Zo kan een praktische plavuizen vloer een te kale en te kille sfeer veroorzaken of akoestisch een nieuw probleem oproepen.

Of de stijl van dat ene meubel, wat u zo graag wilt hebben, valt volledig uit de toon bij de antieke erfstukken, waarvan u voor geen goud afstand wilt doen.

Of u wilt graag optimaal van het daglicht genieten en daarom kiest u het liefst voor een transparante gordijnstof, die zo dun mogelijk is. Maar ’s avonds wilt u wel graag privacy, als de verlichting brandt.

Om het nog maar niet over eigenschappen van materialen te hebben: de vele soorten leer, de mogelijkheden die er zijn voor afwerkingen van (massief) hout: lak of olie?, het karakter van linnen, katoen, zijde, viscose, wol of polyester….

Welke keuze is voor mij de beste in mijn persoonlijke omstandigheden? En dan nog een goed lichtadvies. Om gek van te worden…!

(niet doen: wij helpen u graag)

Wat kan een interieuradviseur voor u betekenen - Deskundig, creatief en gratis interieuradvies woonkamer door Lineale Rhenen

Maak een afspraak voor interieuradvies bij Linéale in Rhenen

Gelukkig zijn er ervaren en deskundige experts, die van hun hobby hun beroep hebben gemaakt. Daar kunt u terecht voor een creatief interieuradvies, om de grote hoeveelheid complexe keuzes, die u in korte tijd moet maken, in een gestructureerd proces bewust te laten plaatsvinden.

 

Een goed interieuradvies begint met de inventarisatie van de architectuur, Maak een afspraak voor deskundig interieuradvies bij Linéale in Rhenen
de ruimte: de vorm, het uitzicht en de lichttoetreding, de looplijnen, de gebruiksbestemming
en de hiermee samenhangende indeling, uw wensen op het gebied van stijl, kleur, ergonomie,
uw praktische voorkeuren, als laatste het lichtadvies en om niet te vergeten: uw budget en de planning.

In dialoog met u wordt een ‘kapstok’ van doelen geformuleerd, waaraan alle deelbeslissingen
kunnen worden ‘opgehangen’.

 

Hiervoor is een uitgebreide kennis van veel internationale collecties, ruime ervaring en ook zeker inventiviteit en creativiteit onmisbaar.
Het ultieme doel is de vertaling van uw identiteit in een resultaat van een geweldige interieuroplossing met karakter.

 

De analyse van de ruimte

Het is altijd handig als u een plattegrond, gevelaanzichten en foto’s van de ruimte heeft, om die dan mee te nemen als u een afspraak maakt voor interieuradvies op maat.

De binnenhuisarchitect zal eerst met u naar de vorm van de ruimte kijken: de maatvoering en de verhoudingen. Waar geeft de architectuur aanleiding om te komen tot een natuurlijke verdeling in zones voor de verschillende functies?

Als er sprake is van een uitzicht richting de tuin, de plaats van de open haard en de TV, de looplijnen: dit zijn allemaal beperkende factoren, die veel bepalen voor de mogelijke indeling van de ruimte. Heel belangrijk is ook de lichtinval en hoe de zon gedurende de dag rond de ruimte draait. Door hiermee rekening te houden met het indelen, kunt u optimaal gebruik maken van natuurlijk daglicht.

Zo ontstaat er vanzelf een ‘vlekkenplan’ waarbij elke functie een globale plaats en oppervlakte krijgt Interieuradvies op maat_vlekkenplan als basis voor analyse van de ruimte
toebedeeld. Binnen deze zones worden richtingen bepaald om een onderling verband te bereiken.
Dat kan in elkaars verlengde zijn of haaks op elkaar. Het kan in de vorm van een herhaling van volumes
of juist door middel van een contrast.

De kunst is om zoveel mogelijk elementen te vatten in één volume of gebaar, zodat er een balans ontstaat
tussen allerlei factoren, die tijdens het interieurontwerp maken, opgelost moeten worden. De binnenhuisarchitect zal streven naar een eenvoudige structuur met een autonome kwaliteit,
die als basis dient voor de invulling van het persoonlijk interieuradvies.

 

De keuze van de materialen en het meubilair

Als de fase van het analyseren van de ruimte doorlopen is, kan er verder worden gekeken naar een invulling met specifieke materialen, collecties en modellen, die voldoen aan uw wensen op het gebied van stijl, vormgeving, gebruiksgemak en comfort. Dit vereist veel kennis van een breed scala oplossingen die in internationale collecties beschikbaar zijn.

Nu is het van belang dat u goed wordt geïnformeerd over de eigenschappen van de materialen. Steeds blijft uw ‘kapstok’: de criteria die u heeft geformuleerd, waar het interieuradvies aan moet voldoen, tijdens het proces het uitgangspunt bij alle deelbeslissingen.

Leolux Pallone. Keuze voor goede materialen in het interieuradvies door Lineale Rhenen

 

Kleuradvies binnenhuis

Eén van de belangrijkste tools van de interieuradviseur is het kleurenschema voor het interieur. Kleuradvies interieur is een zeer subjectief en relatief thema. Subjectief, omdat het ervaren van kleuren natuurlijk smaakgebonden is. Relatief, omdat het ervaren van kleuren afhankelijk is van de afmetingen van het toegepaste oppervlak, de andere toegepaste kleuren in de omgeving, het materiaal waarop de kleur is toegepast, de structuur ervan en het soort licht en de manier waarop dit de kleur aanlicht.

Ook met het lichtadvies wordt hier dus rekening mee gehouden: donkere oppervlakten met veel structuur absorberen nu eenmaal meer licht dan gladde, witte of licht afgewerkte vlakken.

De geformuleerde doelen kunnen erdoor worden versterkt. Je kunt er zelfs een ruimtelijke correctie mee aanbrengen: denk aan een hoge kokervormige ruimte. Stel, u ervaart de ruimte als te hoog en de oppervlakte als te beperkt. Door de wanden dan licht en koel te kleuren, de vloer donker en het plafond een rode kleur te geven, zal dit een heel ander ruimtelijk effect geven, waarbij de ervaring van de ruimte is gecorrigeerd ten opzichte van de fysieke maatvoering. De oppervlakte toe lijkt te nemen, omdat deze naar verhouding van de hoogte die u ervaart, juist groter is geworden.

Net als bij het totale interieuradvies, is het ook bij het kleurenplan van belang dat er een balans ontstaat: een evenwichtig geheel, die de gewenste thematiek versterkt.

Belangrijke interieurdoelen zoals:

  • rust kan worden bereikt met pastellen en het werken met ton-sur-ton tinten: deze volgen elkaar op in intensiteit binnen één kleurtoon,
  • levendigheid of actie kan worden bereikt door het toepassen van contrasten,
  • ruimtelijkheid wordt bereikt door lichtgrijzen, lichtblauwen en witten toe te passen,
  • warmte en vulling door oranje, (oker-)bruinen en roodtinten toe te passen

Een heel belangrijke relatieve eigenschap van kleur is dat het karakter van een kleur exponentieel wordt Rust, levendigheid, ruimtelijkheid en warmte door deskundig kleuradvies van Lineale Rhenen
versterkt door deze op een groot oppervlak toe te passen: de kleur zal in werkelijkheid dus veel sterker
overkomen dan op de kleurenwaaier.

Nog een: het karakter van een toegepaste kleur zal worden versterkt als ernaast of ertegenover de
complementaire kleur wordt toegepast.

Kortom: een boeiend aspect van het vak met veel mogelijkheden om het gewenste resultaat te realiseren!
Voor een sprankelend of juist sober kleuradvies woonkamer of andere ruimte kunt u ons raadplegen.

 

De stijl

Alweer zoiets subjectiefs!

Zeker, maar ook daar valt professioneel in te begeleiden, waar het gaat om het versterken van het karakter van een ruimte of een object door contrasten toe te passen, of juist door op de stijl aan te sluiten en deze te herhalen.

Vooral het aandrRust, levendigheid, ruimtelijkheid en warmte door deskundig kleuradvies van Lineale Rhenenagen van mogelijkheden waarmee de doelen kunnen worden bereikt uit de vele
interieurcollecties, is een belangrijke taak van de interieuradviseur. Het waarderen of positief dan wel negatief
duiden van het karakter van een bepaalde stijl of de onderlinge relatie tussen verschillende karakters, blijft uw
eigen keuze.

Het toepassen van een uitbundig gekleurd barok object, of een vintage oosters
vloerkleed in een steriele minimalistisch vormgegeven architectuur met sobere kleuren
en strakke gietvloer, kan de beide contrasterende karakters juist enorm gaaf tot hun
recht laten komen en benadrukken wat ze beide zo karakteristiek maakt.

De binnenhuisarchitect zal wel bewaken dat er op de gekozen thematiek een
consequent totaalbeeld wordt gerealiseerd in uw persoonlijk interieuradvies.

 

De ergonomie en het comfort

Heel belangrijk voor duurzaam woonplezier voor de lange termijn is de juiste maatvoering in doorloopruimtes, de goede zitdiepte en helling van uw zitmeubelen. Alles kan zijn geslaagd, maar als dit niet voldoende aandacht krijgt, ergert u zich in de loop van de tijd nog aan al die mooie oplossingen.

Hierin kunt u ook totaal verschillende wensen hebben: zelfs als partners. Neem het voorbeeld van de één die actief wil zitten met een goede ondersteuning in de rug, het liefst wat rechtop. De ander wil daarentegen lekker onderuit kunnen zakken en niet in een keurslijf gedwongen worden. Natuurlijk is dit oplosbaar in één interieuradvies, als het maar wel de nodige aandacht krijgt in de advisering.

De Nederlandse fabrikant Leolux, die bekend staat om zijn aandacht voor comfort bij de productontwikkeling, heeft zelfs zitmeubelen ontworpen, waarbij beide wensen in één model zijn gerealiseerd.

 

Het lichtadvies

Als al de bovenstaande elementen bekend zijn, heeft het pas zin om een lichtadvies woonkamer Lichtadvies obv een lichtplan door Lineale Rhenen
te maken. Ook hiermee kan nog een ruimtelijk effect worden benadrukt. Als er meer hoogtewerking gecreëerd moet worden,
kan het werken met uplights, die het plafond aanstralen en via het plafond indirect de ruimte
uitlichten, een goede oplossing zijn. Deze vormen vaak een sfeervolle basisverlichting.

Daarnaast zal er in het lichtadvies een balans moeten komen met accentverlichting, zoals
leesverlichting en eventuele gerichte spots om objecten mee uit te lichten, waar u de aandacht
op wilt laten vallen. Accentverlichting kan ook de dode hoeken van een ruimte erbij betrekken,
of een structuur van de ruimte volgen door een looplijn uit te lichten met bijvoorbeeld inbouwspots.

Natuurlijk heeft u dan nog een functionele lamp nodig boven uw eetkamertafel. En misschien
mag het wel een object zijn?

Als u het nog voor het zeggen heeft, omdat de woning nog gebouwd moet worden of er nog leidingen gefreesd kunnen worden, kunt u ook denken aan in de wand op te nemen centraal geschakelde lichtpunten op strategische plaatsen.

Wat in deze fase ook heel belangrijk is: alle rechter wandcontactpunten centraal laten schakelen, terwijl de linkse continu van stroom voorzien worden. Dan kunt u met één knop alle hierop aangesloten verlichting bedienen met het aan- of uitschakelen.

 

Hoeveel kost een interieuradviseur?

Niets: u krijgt gratis interieuradvies!

En ons kost het interieuradvies en lichtadvies heel veel tijd en energie met de hierboven geschetste ervaring.

Natuurlijk is zo’n professionele begeleiding niet gratis en vrijblijvend. Een gemiddeld interieuradvies, voor een gemiddelde moeilijkheidsgraad, kost u voor inventarisatie van uw wensen op locatie en een eerste serie schetsen van de mogelijkheden in schaal 1:50 tussen de € 500,00 en € 1.000,00.

En toch hoeft het u niets te kosten: als u binnen een jaar na de factuurdatum van het interieuradvies, voor de uitvoering van dit plan opdracht geeft aan Linéale, krijgt u 10% van uw aankoop gecrediteerd, als compensatie voor de gemaakte advieskosten. En daarmee heeft u ook nog eens de zekerheid van een optimale keuze!

 

Maak een afspraak!

Wij horen en zien graag uw case en zullen er een creatieve oplossing voor bedenken in de vorm van een interieuradvies op maat, waar u jaren van geniet!

Wilt u weten wat Linéale Rhenen nog meer voor u kan betekenen? Lees dan ook Interieurarchitect, Binnenhuisarchitect, Interieur inspiratie en Interieur ideeën. Maak vrijblijvend een afspraak of bezoek de showroom in Rhenen.

Maak online een afspraak voor gratis interieur advies op maat!

 

Interieuradvies Utrecht

De interieur design winkel van Linéale is tussen Rhenen en Elst (Utrecht) aan de N225. Als u komt vanuit de kant van Arnhem en Wageningen, neemt u na het stadje Rhenen, de 1e afslag op de rotonde bij Remmerden. Komt u vanuit de richting van Utrecht, dan neemt u de derde afslag op de eerste rotonde na het dorp Elst.

Als u komt vanaf de A12, neemt u afslag Veenendaal, vervolgens rijdt u richting Rhenen, dan neemt u de afslag Rhenen West, aan het einde van deze weg, neemt u op de rotonde de derde afslag, richting Elst. Dan is het op de eerste rotonde de eerste afslag: industrieterrein Remmerden, Steenoven 1.

Parkeren is geen probleem. Lichtadvies Utrecht, volledig verzorgd door Linéale in Rhenen. Met ruim 20 jaar ervaring bent u bij ons aan het juiste adres voor interieur advies, kleuradvies interieur en lichtadvies op maat.

Interieuradvies Arnhem

Op nog geen 30 minuten rijden vanaf Arnhem, vindt u Linéale Rhenen. Voor het beste interieuradvies op maat kan u hier terecht. Ruim 20 jaar ervaring met interieurontwerp en realisatie geeft Linéale het beste kleuradvies, lichtadvies en interieur advies op maat.

Interieuradvies Nijmegen

Linéale Interieurontwerp bevindt zich op nog geen 30 minuten van Nijmegen. Voor goed interieur advies kunt u een afspraak maken in Rhenen of bij u thuis. Laat weten dat u geïnteresseerd bent en wij nemen contact met u op voor meer informatie. Bent u op zoek naar persoonlijk interieuradvies, maak dan online een afspraak.

Interieuradvies Apeldoorn

Linéale Rhenen heeft door de jaren heen veel projecten mogen realiseren in de omgeving van Apeldoorn. Bent u op zoek naar persoonlijk interieuradvies, Apeldoorn ligt op gemiddelde rijafstand. Wij maken graag met u een afspraak om de mogelijkheden van Linéale te bespreken.

Er zijn nog geen reacties.

Reactie toevoegen.

Uw reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.